Helenas bästa 2010

Nu går 2010 mot sitt slut och det är dags att summera årets bokupplevelser. I vanlig ordning tänker jag försöka sålla ut de finaste guldkornen. Jag tittar på alla böcker jag läst och alltså inte enbart de som kommit ut under året.

Klicka på omslagsbilderna för att komma till inläggen om böckerna.

Bästa kapitelböcker

Jag har främst läst kapitelböcker ämnade för sisådär mellanstadieåldern. Bland dem väljer jag någonting spännande, någonting läskigt och någonting roligt:

Jag vill också utse en ungdomsbok och en lättläst kapitelbok:

Bästa bilderböcker

Utan tvivel är Nöff nöff Benny den bok jag haft mest glädje av under året. Mer om detta i min recension. Vi har även läst och älskat Leni är ett sockerhjärta väldigt många gånger under tiden vi hade den hemma från biblioteket. Babo pekar har vi faktiskt inte läst riktigt lika många gånger, men åh, den är ju så härlig!

Bästa småbarnsböcker

Småbarnsböcker är speciella. De ser inte mycket ut för världen när man läser dem som vuxen, men i interaktionen med ett barn kan de växa och bli fantastiska interaktionsupplevelser. Dessa böcker upplever jag att Ava har tyckt bäst om:

Hej! är egentligen Oj! också och Bäbis arg symboliserar alla böckerna om Bäbis.

Bästa illustrationer

Egentligen är ”bästa illustrationer” en stor del av kriteriet för att uppfylla ”bästa bilderböcker”, men jag måste även ge ett specialomnämnande till dessa otroligt fina böcker:

Många fler höjdare finns under etiketten favoriter!

Se även Mina favoriter 2009.

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

En kommentar till “Helenas bästa 2010”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *