När prinsar blir förtrollade

Prinsar är starka, modiga och skickliga. Det vet varenda kotte. Ja, prinsar skulle vara helt perfekta om det inte vore för en liten sak…

Så börjar den senaste i den numera ganska långa raden böcker om Per Gustavssons unga kungligheter. Nu får vi veta att prinsar kan bli förvandlade till grodor lite närsomhelst när de minst anar det! Ett bra skydd kan vara att klä ut sig till groda, men för att rädda någon som redan är förtrollad krävs det en prinsessas hjälp.

Det är roligt att Per Gustavsson använder sagans klassiska grodförtrollning i en bok om sina prinsar och ännu roligare att han sätter egen knorr på den, bland annat genom att prinsessan i hans version antingen kan pussa grodan eller slänga den i väggen för att återställa den till prins. Som i resten av böckerna kryddas berättelsen med en god portion humor och jag skulle tro att alla som gillar serien även kommer att gilla den här boken.

Ett uppslag ur När prinsar blir förtrollade

Man får vad man förväntar sig, helt klart. Men om jag fick välja skulle jag hellre se att Per Gustavsson överraskade med något nytt. Han skriver och illustrerar bra och roligt, inget tvivel om saken. Kanske dags för lite förnyelse? Jag skulle vara kolossalt nyfiken på en Gustavsson-bok som inte handlade om prinsar och prinsessor.


Se även Barnboksprats inlägg om tidigare böcker i serien:
» Så gör prinsessor + När prinsar fångar drakar
» Kan en rosa prinsessbok vara normbrytande?
» När prinsessor fyller år + När prinsessor tar semester


När prinsar blir förtrollade
Författare och illustratör: Per Gustavsson
Förlag: Natur & Kultur
Antal sidor: 32
ISBN: 9789127122130
Köp: jämför priser

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *