Saker som aldrig händer

Andreas har varit tillsammans med Hanna i snart ett år, men på sistone har hon verkat sur och tvär. Han känner att det närmar sig ett Allvarligt Samtal, men vågar han ta ett sånt? Tänk om hon säger något han inte vill höra?

Andreas mamma ska jobba i Stockholm i några månader och under tiden bor Andreas heltid hos pappa ute på vischan. Det ligger så långt bort att kompisarna inte orkar ta sig dit och den enda Andreas träffar är grannen Erik. De var kompisar när de var små, men nu känns allt stelt och pinsamt mellan dem.

När Andreas får förklaringen till Hannas beteende är det värre än han kunnat föreställa sig. I ett par månaders tid har hon träffat Billy bakom Andreas rygg. Billy! Värsta stroppen! Som om det inte var nog med det inser Andreas snart att han är den siste som får reda på det. Hans så kallade kompisar har vetat hela tiden, men inte låtsats om något. Han tar avstånd från sitt gamla umgänge, men börjar hitta tillbaka till Erik. Det är alltid något. Men när ska det sluta kännas? Ska han behöva gå runt och känna sig sviken resten av livet?

Saker som aldrig händer är en bok som känns. Den kastar mig tillbaka i tiden till tonårsångesten och rädslan för Allvarliga Samtal och allt det där. Jag gillar Andreas och att hans historia känns äkta och vanlig men ändå engagerande. Det här är en riktigt bra bok!


Nu kan du vinna Saker som aldrig händer i en tävling hos Rabén & Sjögren!


Saker som aldrig händer
Författare: Johanna Lindbäck
Smakprov: smakprov.se
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 255
ISBN: 978-91-29-67256-5
Köp: jämför priser

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

2 reaktioner till “Saker som aldrig händer”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *