Saker som aldrig händer

Andreas har varit tillsammans med Hanna i snart ett år, men på sistone har hon verkat sur och tvär. Han känner att det närmar sig ett Allvarligt Samtal, men vågar han ta ett sånt? Tänk om hon säger något han inte vill höra?

Andreas mamma ska jobba i Stockholm i några månader och under tiden bor Andreas heltid hos pappa ute på vischan. Det ligger så långt bort att kompisarna inte orkar ta sig dit och den enda Andreas träffar är grannen Erik. De var kompisar när de var små, men nu känns allt stelt och pinsamt mellan dem.

När Andreas får förklaringen till Hannas beteende är det värre än han kunnat föreställa sig. I ett par månaders tid har hon träffat Billy bakom Andreas rygg. Billy! Värsta stroppen! Som om det inte var nog med det inser Andreas snart att han är den siste som får reda på det. Hans så kallade kompisar har vetat hela tiden, men inte låtsats om något. Han tar avstånd från sitt gamla umgänge, men börjar hitta tillbaka till Erik. Det är alltid något. Men när ska det sluta kännas? Ska han behöva gå runt och känna sig sviken resten av livet?

Saker som aldrig händer är en bok som känns. Den kastar mig tillbaka i tiden till tonårsångesten och rädslan för Allvarliga Samtal och allt det där. Jag gillar Andreas och att hans historia känns äkta och vanlig men ändå engagerande. Det här är en riktigt bra bok!


Nu kan du vinna Saker som aldrig händer i en tävling hos Rabén & Sjögren!


Saker som aldrig händer
Författare: Johanna Lindbäck
Smakprov: smakprov.se
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 255
ISBN: 978-91-29-67256-5
Köp: jämför priser

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Barnböcker läser jag med mina barn Ava och Sander (födda 2008 och 2012), ungdomsböcker läser jag helt och hållet för min egen skull. Jag tycker att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags arbetar jag som systemutvecklare på ett konsultbolag. Jag tycker det är roligt med webbutveckling och det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

2 reaktioner till “Saker som aldrig händer”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *