Babo pekar rakt in i mitt hjärta

Ibland är jag nästan rädd att öppna en bok för att förväntningarna är så höga och risken för besvikelse är stor. I det här fallet hade jag inte behövt oroa mig! Efter att ha läst Babo pekar, uppföljare till underbara Lalo trummar och Binta dansar, är jag alldeles varm inombords, ja, smått förälskad faktiskt! Bilderna i de tidigare böckerna är härliga, men här är de fullkomligt fantastiska med en klockren kombination av charmig enkelhet och fantasifull detaljrikedom. Det finns hur mycket som helst att upptäcka!

Den här gången ger sig Aisha ut på skogspromenad med Babo i vagnen och hunden och hönan i släptåg. De plockar blåbär och ser en massa fina djur – fast somliga är lite otäcka. De rusar hem och kramar resten av familjen, för att sedan baka blåbärspaj tillsammans. Mysigt!

Jag har bara hunnit läsa den för Ava (drygt 1½ år gammal) en gång, så det är mitt första intryck jag kan berätta om än så länge och det är alltså mycket gott! Även Ava blev glad när boken kom, hon började genast peka på den och säga ”Babi”. Jag vet inte riktigt vad hon menar, men hon brukar säga det varje gång hon får syn på Lalo trummar eller Binta dansar… så hon kände direkt igen stilen i alla fall!


Ett uppslag ur Babo pekar

Babo pekar har verkligen förgyllt min dag idag och jag vågar tippa på ny storfavorit!

Jag avslutar med en cliffhanger:

Vad är det de ser? Läs boken!

Nu hoppas jag att Aisha får en egen bok också, så vi har något mer att se fram emot. Och sen kanske mamma, pappa, hunden och hönan?


Babo pekar
Författare: Eva Susso
Illustratör: Benjamin Chaud
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 32
ISBN: 978-91-29-67272-5
Köp: jämför priser

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

3 reaktioner till “Babo pekar rakt in i mitt hjärta”

  1. Jag (eller egentligen min dotter) är med i barnens bokklubb där Babo pekar är månadsbok den här månaden. De har ett videoklipp på sin sida där eva susso läser högt ur boken tillsammans med afrikansk trumma. Otroligt inspirerande hur man kan använda böckerna rent rytmiskt.

    http://www.barnensbokklubb.se/klubbsidor?p=10534

  2. Tack för tipset, roligt att se! Och ja, rytmerna i de här böckerna är verkligen härliga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *