Bror till salu

Vilken debut! Bror till salu har allt. Skrivarglädje, humor, framåtdriv och en hel del oväntad spänning. Riktigt snyggt jobbat av A.K. Sydegård som kommit med en bok jag tror kommer att tilltala målgruppen liksom både yngre och äldre läsare.

Zoe har kommit på en riktigt smart affärsidé: hon tycker storebrorsan är en mupp, men omvärlden tycker att han ser ut som Justin Bieber och vem är hon att argumentera med en massa köpsugna fans som hjälper henne att bygga på drömmen att bli e-miljonär.

Allt går bra hemma i Sverige där wifi:n aldrig svajar och postkontoret ligger runt hörnet. Men så bestämmer sig Zoes mamma för att de ska på semester till Italien, som vanligt, men denna gång till ett illaluktande, bi-infesterat, fallfärdigt hus som ligger i en avlägsen by vid en grotta där det spökar. Och det värsta av allt: det finns knappt någon fungerande wifi.

Hur ska Zoe nu klara av att uppdatera alla sina 260’000 följare om brorsans, förlåt, Biebers varenda rörelse?

Boken är lättläst och varvar snyggt berättelsens spännande stegring med instagram-inlägg där läsaren snabbt lär sig känna igen vissa extra galna fans.

Jag slukade boken under ett par härliga timmar i solen och stängde den med ett stort leende. Det här är perfekt läsning för alla sommarlovslediga barn som gillar en originell feelgood med oväntad twist.


Bror till salu
Författare: A. K. Sydegård
Förlag: Rabén & Sjögren (2021)
ISBN: 9789129726763
Kan köpas hos Adlibris, Bokus med flera.

Författare: Helena Ziherl

Livstida boknörd som kämpar på med mina författardrömmar och skriver både för vuxna och för barn medan jag läser, lyssnar på ljudböcker och högläser för mina egna två skruttisar. Turligt nog verkar de ha ärvt glädjen i böcker till den grad att den yngre länge försökte att även äta upp dem. Stockholmare som hamnade i Genève i nitton år, där jag jobbade med utvecklingsfrågor, innan flytten bar av till Malmö för kärleken och snålblåsten vid havet i Västra Hamnen. Jag älskar att göra olika röster när jag läser högt och väljer helst normkritiska böcker med tonvikt på mångfald, stjärnfamiljer och jämställdhet men ser gärna att de ändå är välskrivna med humor, och alltid, alltid, från ett barnperspektiv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *