Vivvans galna spektakel

Vivvan är en purung dam på 103 år med stort våfflat hår och en energi som -en sjuåring. Hennes motto verkar vara att inte vara som alla andra och det är väl uppfriskande?

Vivvan bor mitt ute i skogen och det är kanske bäst med tanke på hur vild hon är. Istället för att städa så hittar hon på galna upptåg och istället för att baka bullar och kakor som andra små tanter så blandar hon knallpulver och spränger saker. Det märks när Vivvan är i närheten.

När Vivvan drar på campingsemester så blir det en minst sagt tokig semester för familjen Månsson som råkar åka till samma camping.

De tre syskonen Månsson tycker att Vivvan är härligt galen och deras sommarlov liknar inget annat med en liten tant som rapar högljutt, kör rally och blir stoppad av poliser och spränger en grill så hennes ögonbryn försvinner.

Det här är en rolig bok som får både barn och vuxna att skratta högt. Det finns en del svart/vita illustrationer i boken som förhöjer läsupplevelsen. Boken lämpar sig som högläsningsbok men också som en kapitelbok för elever som läser på lågstadienivå.


Titel: Vivvans galna spektakel
Författare: Carolin Zander
Illustratör: Johan Hesselstrand
Förlag: Visto förlag
ISBN: 978-91-7885-365-6
Kan köpas på Adlibris, Bokus och andra bokhandlar.
Tack till förlaget för recensionsexemplar.

Författare: Malin Tuvesson

Tvättäkta boknörd med författardrömmar och näsan i en (eller flera) böcker. Tvåbarnsförälder som gillar att dra med barnen in i böckernas värld, till bokbussen, in på biblioteket eller till bokhandlar. Folkhögskoleelev som skriver på eget manus och hoppas bli utgiven för att bocka av den där enda grejen på sin bucketlist. Skåning, kvinna och åttiotalist. Crazy cat lady, älskar pommes och snö. Bara några nyanser av det som är Malin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *