Helena E:s bästa 2013

Bäst 2013

 

 

 

Här kommer ett urval av mina favoriter bland de böcker jag recenserat under 2013.

Faktabok
Med familjen i London

 

 

 

 

 

 

 

Jättebra tips och information om sånt som småbarnsföräldrar behöver veta innan resan hittade jag i Med familjen i London.

 

Bilderbok
Promenad

 

 

 

 

 

 

En riktigt härlig kvällsPromenad hamnade jag på i denna fina bok med underbara illustrationer som inspirerade till egna utflykter.

 

Kapitelbok
Nils hjälper laget

 

 

 

 

 

 

 

Nils hjälper laget visade sig handla om något mycket mer än sport! Den handlade nämligen om en kille med en lite annorlunda och cool (och till en början hemlig) hobby – nämligen virkning! Jag ser fram emot fler böcker av debutanten Sofia Johansson.

 

Ungdomsbok
Barnkolonin

 

 

 

 

 

 

 

Riktigt rysligt spännande var boken Barnkolonin! Den ska jag nog testa som högläsningsbok på min nya arbetsplats snart.

 

Jag En (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

Då och då hittar man på dem, de där böckerna som är totalt olika alla andra man tidigare läst. Sådant gör en boknörd lycklig! Det blev jag förra året när jag läste Jag, En. Skulle du kunna tänka dig att inte ha en ”egen” kropp utan vakna upp i en ny (någon annans) varje dag? Intressant, tankeväckande och häftigt!

 

Småbarnsbok
Vad äter du monster? och Gapa stort!

 

 

 

 

 

 

Två superdupercharmiga böcker i annorlunda läsningsformat som varken jag eller 3½-åringen kan få nog av fast de nog med fördel läses av lite yngre knoddar. Man blir så himla glad av Gapa stort! och Vad äter du monster?

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och är beroende av böcker av alla slag! Jag tycker om att läsa tyst, läsa högt, läsa för njutning, läsa för att lära och att läsa för att ge andra en upplevelse. Att hjälpa andra att upptäcka glädjen med att läsa försöker jag göra ofta genom att läsa för min son (född 2006) för min dotter (född 2010) och i mitt yrke som lärare för mina tonårselever.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *