Gapa stort! och Vad äter du monster?

Vad äter du monster? och Gapa stort!Letar du efter ett par riktigt charmiga och roliga böcker? Kanske en läsbar doppresent? Då kan jag varmt rekommendera Vad äter du monster? och Gapa stort! Till att börja med läser man inte de här böckerna på vanligt sätt, man öppnar boken nerifrån och ”fäller upp” sidan så att den blir långsmal liksom. Detta är ett måste, då djuren/varelserna/människorna man träffar på i de här böckerna visar upp sina öppna munnar.

Gapa stort! och Vad äter du monster?

Vad äter du monster? är det trädgårdsmonstret som är först ut. På det första uppslaget får man se hen le lite rart när hen får frågan ”Hej trädgårdsmonstret! Vad äter du?”. På nästa uppslag visar trädgårdsmonstret upp sitt stora gap och smaskar i sig både jordgubbar, hallon, blåbär och björnbär. På en annan sidan är det himmelsmonstret som äter moln (undrar just hur mättande det kan vara…). Till sist får barnet själv gissa/välja vad lilla monstret kan tänkas äta. Sammanlagt är det sex stycken monster som slukar olika saker i den här boken.

Gapa stort! har de olika karaktärerna problem med sina tänder på ett eller annat sätt och sitter hos tandläkaren och ber om hjälp. Någon har en tand som är av, en annan behöver hjälp att räkna hur många tänderna är och en tredje har för trubbiga tänder. Vem kan det vara?


Gapa stort!
Författare: Jens Peter De Pedro
Illustratör: Lotta Geffenblad
Förlag: Bonnier Carlsen
Antal sidor: 24
ISBN: 9789163874109
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris


Vad äter du monster?
Författare: Jens Peter De Pedro
Illustratör: Lotta Geffenblad
Förlag: Bonnier Carlsen
Antal sidor: 24
ISBN: 9789163874116
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

En kommentar till “Gapa stort! och Vad äter du monster?”

  1. Det får mig att tänka på en annan barnbok om ett barn som hette Robert. Hans föräldrar lyssnade aldrig på honom utan sa bara ”Inte nu, Robert”. Så ingen lyssnar heller när han förklarar att ett monster kommit och jag tror dte slutar med att han blir uppäten. Hm.. :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *