Glittra och Paraplyhäxan

häxanDet här är Moa Wallins andra bok om pannkakslandet. I den första boken, Glittra och pannkakslandet, som jag recenserat  tidigare här på barnboksprat, så skrev jag att historien var något flummig men fantasifull och färgsprakande.

Med den andra boken, Glittra och paraplyhäxan, tycker jag författaren har fått bättre struktur på sitt barnboksskapande. Boken är mer tydlig. Först och främst som upplägg med presentation på karaktärerna men också i handling, text och illustrationer upplever jag en skillnad. Även formen på boken är annorlunda. Jag blir glatt överraskad.

Handlingen kretsar kring Glittra, som inför sin mamma, börjar berätta en saga från något av alla deras äventyr tillsammans. En dag när det regnar landar det en häxa med ett paraply i pannkakslandet. Hon behöver hjälp då hennes vänner pyngvinerna (jo, de heter så) har blivit lila och inte vill äta. Vad är det som har hänt? Glittra och hennes vänner Greta och Bob följer med i en flygande buss som trollas fram. Snart kommer de fram till ett troll med rosa hår som de tror kan hjälpa dem och trollet vet exakt vad som krävs. Uppdraget kan påbörjas.

IMG_4373

Det som är speciellt med Moa Wallin är hennes unika uttryckssätt. Jag är väldigt förtjust i hennes tavlor som jag sett bilder på från ett galleri. Det är mycket krumelurer och färgsprakande. Båda böckerna har en charmig och barnslig ton som jag inte kan undgå att bli förtjust i. Den grundar sig i färger, fantasi och en slags genuin kärlek till sagans värld. En bok som säkert lockar fram den kreativa skaparlusten hos den unga läsaren.


Glittra och Paraplyhäxan
Författare & Illustratör: Moa Wallin
Förlag: Idus
Antal sidor: 26
Utgiven: 201211
ISBN: 9789187001338 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

3 reaktioner till “Glittra och Paraplyhäxan”

  1. ooo va glad ja blir! mina tavlor o böcker hänger ihop som en enda färgsprakande liten diamant! mer info finns på http://www.ladymoe.se, mina tavlor…mmm.kram alla

  2. ooo va glad ja blir! mina tavlor o böcker hänger ihop som en enda färgsprakande liten diamant!

    .mmm.kram alla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *