Fasliga fakta om märkliga platser

markliga platserDet finns platser som är allmänt halvt kända som något att förundras över. Något vi nämner när skymningen faller eller stunden är inne.

På 9 hemliga platser i världen och i denna bok samsas oförklarligheter och mystiska uppenbarelser. En liten glimt av denna mysticism får vi här. Dock utan årtal eller tidsram på de äldre platserna, vilket jag tror många hade uppskattat.

Det finns nog en tanke med att inte datera de äldre platserna, då själva fenomenet är i fokus och inget är helt hundra inom någon tidsram. För det som platserna har gemensamt är att de, trots viss oviss datering, är aktuella än i dag. Undrar

SovblodLinjerna

 

 

 

 

 

 

 

Påskön, AtlantisBermudatriangeln, Stonehenge, Pyramiderna i Egypten, Area 51, Draculas slott i Transsylvanien, Martebo på Gotland och Nascallinjerna i Peru.

Alla dessa är mystiska ställen och fenomen. Och nu börjar tankarna spinna och teorierna som uppkommer kan bli en del av bokens bonus. För vad är det som döljs, göms eller är allmänt oförklarligt med dessa platser?

Detta är en mycket lättläst bok med direkta fakta. Och en del humor! Allt som allt kan detta leda till mer faktasökande och nya kunskaper. Fulkul bilder och ändå tekniskt snygga dito av Maria Andersson.


Fasliga fakta om märkliga platser
Författare: Anna Hansson
Illustratör: Maria Andersson
Antal sidor: 45
Förlag: Rabén & Sjögren (2016)
ISBN: 9789129697254
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Malin Alvasdotter

Mitt namn är Malin och jag har 6 barn födda mellan 1998-2015 och jag tycker att deras bokintresse ger mig en bra inblick i olika sorters böcker för olika åldrar. Jag är utbildad inom Biblioteks- och informationsvetenskap och skriver själv på olika bokprojekt, så där som säkert många skrivande drömmande själar gör. I mitt skrivande för barn är det poetiska i livet och i naturen min drivkraft. Mitt intresse för miljö är mycket stort och tidigare drev jag bloggen MalvaLin, som också är mitt miljövänliga företags namn. Jag tilltalas oerhört av vackra eller spännande illustrationer. Det kan avgöra om jag tar en bok i min hand och sådan var jag även som barn, på gott och ont. Men det är ju så att bilder kan vara fantastiska ihop med en text och jag uppskattar även när böcker för äldre barn har illustrationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *