Den lilla trädgårdsmästaren

den lilla tradgardsmastarenEn kort saga med fint och eftertänksamt innehåll. Den lilla trädgårdsmästaren beskriver känslan av att alltid fortsätta kämpa. Om att leva ett stilla liv och att i detta till synes oansenliga lilla livet skapa små mirakel av liv och lustfyllt varande.

Matdags Att bli glad och lycklig av sin trädgård. Men ändå stundtals ha känslan av att inte räcka till för kunna sköta allt till bästa resultat. Allt för att kunna överleva och fortsätta ha drömmar och motivation.

Hus och hemOch att i det tysta få oväntad hjälp. Om en blomma som ger hopp och någon som också ser denna hoppfulla blomma och hjälper till, fast trädgårdsmästaren och hjälparen är omedvetna om varandra.

Det är en poetisk och hemligt liten saga för de minsta och för dem med ett sinne för att försöka och hoppas, hoppas och åter hoppas. Detta vill sagan förmedla. Absolut. För mig är det förståeligt, men jag tror att den kan upplevas kort och intetsägande vid en snabb genomläsning. Texten har sitt enkla, men djupa budskap men…

Kraftblomma… det är Emily Hughes bilder som ger det magiska i sin grönskimrande detaljrikedom. Det är blom- och grönsaksframställandet som ger fantastiska sagolika trädgårdsbilder.

 

 


Den lilla trädgårdsmästaren
Författare: Emily Hughes
Antal sidor: 40
Förlag: Rabén & Sjögren (2016
ISBN: 9789129699234
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Malin Alvasdotter

Mitt namn är Malin och jag har 6 barn födda mellan 1998-2015 och jag tycker att deras bokintresse ger mig en bra inblick i olika sorters böcker för olika åldrar. Jag är utbildad inom Biblioteks- och informationsvetenskap och skriver själv på olika bokprojekt, så där som säkert många skrivande drömmande själar gör. I mitt skrivande för barn är det poetiska i livet och i naturen min drivkraft. Mitt intresse för miljö är mycket stort och tidigare drev jag bloggen MalvaLin, som också är mitt miljövänliga företags namn. Jag tilltalas oerhört av vackra eller spännande illustrationer. Det kan avgöra om jag tar en bok i min hand och sådan var jag även som barn, på gott och ont. Men det är ju så att bilder kan vara fantastiska ihop med en text och jag uppskattar även när böcker för äldre barn har illustrationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *