Hugo: vilken cirkus

Hugo vilken cirkusKrokodilen Hugo är tillbaka. I förra boken blev cirkuskrokodilen avkastad från cirkusvagnen och hamnade någonstans i de skandinaviska skogarna där djuren var rädda för honom.

Nu har Hugo fått vänner, men han drömmer återigen om sitt gamla liv som cirkusartist. Hugo bestämmer sig för att starta en cirkus i skogen tillsammans med sina nya vänner. Rådjuret och renen får svinga sig i trapetser, vildsvinet kan jonglera och räven får vara clown. De förbereder sig noggrannt och skickar ut inbjudningar till traktens alla djur. Även tamdjuren från lokala bondgården lyckats ta sig till premiären och förväntningarna är stora. Men var är Hugo?

Hugo: vilken cirkus är en fin historia om att ta ett steg tillbaka ibland och låta andra blomma ut till sin fulla potential. Ibland kan en vit lögn behövas för andras skull. För att något ska bli bättre, för att det ska verka mer logiskt.

Boken handlar även om förväntningar och förutbestämda roller. Går de att förändra? Måste det vara som det alltid varit?

Det matta pappret gör sig väldigt fint till de härliga retrofärgerna och mönstren. Jag gillar verkligen djurens stilrena former och färger.

krokodil

Boken är en värdig uppföljare till fenomenala Hugo: elak, blodtörstig och JÄTTEFARLIG? Jag vill se fler böcker och illustrationer från Mia Nilsson!


Hugo : vilken cirkus
Författare & Illustratör: Mia Nilsson
Förlag: Bonnier Carlsen (2014)
ISBN: 9789163878404
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sara H

Jag heter Sara och är en riktig biblioteksknarkare. Jag var redan som liten en bokslukare som startade med Max-pekböcker i bibliotekshyllorna för att senare gå vidare till science fiction-, psykologi- och föräldraskapshyllorna. Jag har två döttrar födda 2007 och 2011. Båda barnen delar mitt stora intresse för böcker. Yngsta dottern Stella har varit en bokälskare sedan tidig ålder, hon tycker särskilt om Stina Wirséns Vem-böckerna och böcker om fåglar. Själv har jag ett stort intresse för dinosaurier som jag har lyckats smitta ner min äldsta dotter Molly med genom ett stort antal dinosaurieböcker för barn (dock känns det som att nästan alla dinoböcker är för barn...). Jag är utbildad medie- och kommunikationsvetare och har även studerat kulturvetenskap och sociologi. Som feminist är jag noggrann med vilken bild av kön som böckerna förmedlar. Jag försöker aktivt välja böcker som jag anser stärker mina döttrars könsidentitet. Ett annat tema jag är intresserad av är HBTQ och heteronormativiteten - ett ämne som tyvärr inte så ofta finns med i barnböckerna. Till vardags jobbar jag som webredaktör/webdesigner på en webbyrå i Göteborg och jag har ett stort intresse för föräldraskap, psykologi, samhällsfrågor och jämställdhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *