Saga och Moses

sagaDet här är den första delen i serien om Saga och Max och som ingår i B.Wahlströms lättlästa böcker som kallas för kodknäckarna. Just den här boken har också VERSALER så det ska bli extra lätt att läsa men den har ändå innehållsrik text.

Pia Hagmar har skrivit fler än 50 böcker för B.Wahlströms. Imponerande! Den här boken handlar om Saga som gärna vill gå på cirkus men hennes mamma har inte råd med biljetten. Alla andra i klassen ska gå dit, även bästa kompisen Max, och det gör att Saga blir väldigt arg och sur på honom. Men så hittar de en liten häst när de går hem från skolan.  Saga bestämmer sig för att rädda hästen även om Max är rädd för att den kommer att bita och sparka dem. Men vems är hästen?

IMG_5357

Maria Källström bidrar med enkla och färgglada illustrationer. De skapar en bra kontrast till texten och gör boken tydlig och fin. Jag gillar också att början knyts ihop mot slutet till en gullig solskenshistoria.


Saga och Moses
Författare: Pia Hagmar
Illustratör: Maria Källström
Bokförlag: B.Wahlströms
Utgiven: 201308
ISBN: 9789132162374 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *