Buster vill städa

Buster vill städaFör ett tag sedan ville Buster inte sova. Den boken är recenserad av Marit Jonsson. Nu vill Buster städa! Han vaknar en tidig morgon och letar rätt på städsakerna. Att städa är ju som att leka, man kan till exempel spela innebandy med sopborsten. Men hoppsan, då åker mammas gröna vas i golvet… Tänk att det kan gå så fel när man bara ville hjälpa till!

Tonen i den här boken är härligt barnslig, Marie Oskarsson har lyhört beskrivit hur barnet ser på världen. Säkerligen kommer några av Busters tankar från hennes egen son, jag vet i alla fall att Buster vill inte sova var klart inspirerad av honom. Jag ler åt Busters tankegång kring att mamma städar jämt, alltså måste det vara roligt. Och hon gömmer nog städgrejerna för att hon inte vill att någon annan ska ta det roliga ifrån henne. Det finns många sådana finurligheter i texten.

Bilderna ger liv till texten med en härligt uttrycksfull Buster i toksnygga miljöer och med en rolig katt som gör något lustigt på varje uppslag. Sammantaget tycker jag bättre om den här boken än om Busters första – den ligger bättre i munnen på mig, även om det nästan är tungvrickande att säga Buster så många gånger som man gör när man läser den.

Buster vill städa - inuti

Andra som skrivit om boken: Bokholmen

Andra böcker om städning: Joje hjälper, Vem städar inte?, Oj, vad stökigt!


Buster vill städa
Författare: Marie Oskarsson
Illustratör: Lisa Kleinschmidt
Förlag: Rabén & Sjögren (maj 2013)
Antal sidor: 24
ISBN: 978-91-29-68682-1
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *