Oj, vad stökigt!

Äntligen! Det tog oss ganska exakt nio månader och en vecka innan vi hittade en bok som Kicken har tålamod att läsa två gånger efter varandra. Kanske är det för att boken ”Oj, vad stökigt!” låter Kicken vara med och läsa genom att pilla på saker, stänga dörrar och dra i överkast.

Boken är i smidigt format med tuggvänliga sidor och handlar om Kanin som har ett väldigt stökigt rum och han behöver hjälp av läsaren att städa upp. Genom att stänga byrån och städa i garderoben dvs vända på flikar, stoppa ner saker i leksakslådan samt bädda sängen blir rummet städat och både Kanin och läsaren får en stjärna som pris. Jag tycker den är rolig att läsa och Kicken älskar att hjälpa till att städa! Att han precis kommit in i perioden att dörrar är spännande och fingrarna lyder honom hjälper nog till en hel del, men jag tror den är rolig även för yngre barn då teckningarna är väldigt färgglada och illustrationerna fungerar lite som en pekbok också. Jag säger det igen: äntligen har vi en bok att krypa upp i soffan och läsa och mysa med. Eller busa på golvet med.

  

 

 Oj, vad stökigt!
Författare: Checa Diaz
Illustratör: Checa Diaz
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 14
ISBN: 9789129669947
Köp: jämför pris här

Författare: Emma Gustavsson

Mitt namn är Emma Gustavsson och jag är fantastiskt glad över att få möjligheten att dela med mig lite av mina upplevelser av barnböcker i denna blogg. I augusti 2009 fick vi en son och hans lillasyster är född i februari 2011. Vi läser dagligen, mest innan natten, och barnen leker med böcker på samma sätt som med andra leksaker. Vi har fastnat för pek- och bilderböcker trots att sonen nu börjar bli så gammal att man kan läsa historier för honom. Anledningen till att just pek- och bilderböcker är våra favoriter är att vi tecknar (TAKK) med sonen och målet är att även lillasyster kommer börja teckna. Då är denna typ av böcker helt fantastiska eftersom vi tränar på tecken samtidigt. Mer om mig hittar ni på min blogg.

3 reaktioner till “Oj, vad stökigt!”

  1. Den här har jag inte sett förut, ser jättefin ut! Kanske måste testa den på min kräsna bebis också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *