När Doris skulle bajsa

Nar Doris skulle bajsaI När Doris skulle bajsa får vi träffa en pigg liten Pippi Långstrump-liknande tjej. Som bekant har nöden ingen lag, och det gäller definitivt i den här boken. Redan på första sidan blir Doris superbajsnödig och det är bråttom! Igenkänningsfaktorn är rätt stor här hemma, då jag har en 3-åring som slutade med blöja för en inte alltför lång tid sedan. Ibland blir det verkligen tokbråttom att hitta en toalett! Man har väl aldrig så bra koll på var det finns offentliga toaletter (och toaletter i diverse köpcentra, biografer, restauranger etc.) som när man har en nyss blöjfri knodd?!

Doris verkar inte tycka att det spelar så särskilt stor roll var man bajsar, första bästa ställe duger fint! Men när hon sätter sig bakom en buske för att uträtta sina behov hör hon en igelkott säga ”Inte här! Här bajsar ju JAG!”, så Doris blir tvungen att hitta ett nytt ställe. Hon ska just sätta sig vid sjön och bajsa när en groda dyker upp och säger ”Inte här! Här bajsar ju JAG!”. Ja, ni börjar fatta grejen nu va? Var Doris än försöker bajsa är det upptaget! Det är väl kanske inte de mest normala och smarta ställen hon väljer att försöka på, men skoj för läsaren blir det såklart. Spännande är det förstås också, för man undrar ju om Doris ska hitta ett eget ledig ställe innan hon bajsar på sig?

Efter många om och men (och försök att bajsa i ett träd, ett hål  i marken, i vattnet) kommer hon äntligen hem och springer i panik uppför trappan där hemma till toaletten – bara för att upptäcka att den också är upptagen! Hur ska detta sluta?

Läs den spännande upplösningen i När Doris skulle bajsa! En skitkul liten bok för de pottränande barnen och deras föräldrar!


När Doris skulle bajsa
Författare: Pernilla Jarnestad
Illustratör: Joakim Månsson
Förlag: B Wahlströms
Antal sidor: 24
ISBN: 9789132161315
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *