Barnens ABC

barnens_abc-18371904-frntlEn charmig bok med pedagogiskt syfte. I boken får man följa alla barnen i en klass som går i en skola som heter Övredalen. Boken tar upp  varje barn i klassen i alfabetiskt ordning. Som att Alice har ett eget rum och Benjamin en vädurskanin. Olika intressen, tankar och drömmar som barnen kan ha fångas upp i lättsamma och roliga teckningar.  Texten är skriven på rim och har två alternativ, antingen läser man den i VERSALER eller i gemener. Boken kan väl fungera som en lätt-att-läsa bok just för dessa möjligheter att välja stora eller små bokstäver. Jag ser den också som en bra grund att diskutera hur olika personligheter vi alla har.  En del saker är vi rädda för, andra är vi bra på eller tycker bara om att göra.

Författaren Malin Jardebrand har skildrat olika personligheter och illustratören Malin Gunnarssons bilder är jordnära, detaljrika och påminner mycket om ett barns teckningar.  På det stora hela blir det en bok som kan locka barnen till att läsa och lära sig alfabetet på ett underhållande sätt.

Rami samlar på stenar från olika länder,
han hittar dem oftast på främmande stränder.
Den finaste han har kommer från Kreta,
men han vill ha många så han fortsätter leta.


IMG_4485


Barnens ABC

Författare: Malin Jardebrand
Illustratör: Malin Gunnarsson
Förlag: Idus förlag
Utgivning: 2012
ISBN: 9789187001062 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

En kommentar till “Barnens ABC”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *