Julklappstips

Snart är det jul och det har blivit dags att börja fundera kring julklappar. Barnboksprat ger här tips om årets bästa böcker att lägga under granen.

0-3 år

 

3-6 år

6-12 år

Från 12 år

Författare: Sara H

Jag heter Sara och är en riktig biblioteksknarkare. Jag var redan som liten en bokslukare som startade med Max-pekböcker i bibliotekshyllorna för att senare gå vidare till science fiction-, psykologi- och föräldraskapshyllorna. Jag har två döttrar födda 2007 och 2011. Båda barnen delar mitt stora intresse för böcker. Yngsta dottern Stella har varit en bokälskare sedan tidig ålder, hon tycker särskilt om Stina Wirséns Vem-böckerna och böcker om fåglar. Själv har jag ett stort intresse för dinosaurier som jag har lyckats smitta ner min äldsta dotter Molly med genom ett stort antal dinosaurieböcker för barn (dock känns det som att nästan alla dinoböcker är för barn...). Jag är utbildad medie- och kommunikationsvetare och har även studerat kulturvetenskap och sociologi. Som feminist är jag noggrann med vilken bild av kön som böckerna förmedlar. Jag försöker aktivt välja böcker som jag anser stärker mina döttrars könsidentitet. Ett annat tema jag är intresserad av är HBTQ och heteronormativiteten - ett ämne som tyvärr inte så ofta finns med i barnböckerna. Till vardags jobbar jag som webredaktör/webdesigner på en webbyrå i Göteborg och jag har ett stort intresse för föräldraskap, psykologi, samhällsfrågor och jämställdhet.

4 reaktioner till “Julklappstips”

  1. Bra tips! Just ”Sov” blir svår att få tag på eftersom förlaget dragit in den efter diskussionen om Lilla Hjärtat.

  2. Tänkte precis säga samma sak. Försökte köpa ”Gul” men lyckades ej…

  3. Åh, vad synd, de böckerna som är så bra! Men jag har plockat bort den från tipslistan nu. Tack för kommentarerna!

  4. Fast nu ser jag att det faktiskt går att köpa som e-böcker och även att låna dem på biblioteket som ebok. Så helt kört är det ju inte. Fast de gör sig faktiskt betydligt bättre som traditionell bok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *