Stora boken med LEGOidéer

Om du letar efter en bok som bit för bit (såsom instruktioner i förpackningarna är uppbyggda) berättar hur man bygger olika legomodeller så är det här fel bok för dig. Om du däremot vill ha en bok full av tips och inspiration när det gäller legobygge är det en jättebra och kul bok!

I inledningen får du bland annat råd om hur du ska tänka när det gäller skala, om bitar som är användbara när du ska bygga i sidled och information om hur man använder boken. Den innehåller alltså varken bygginstruktioner eller bitlistor, däremot idéer i stora mängder.

Boken är uppdelad i följande kapitel (inom parentes några exempel på byggen):

  • Flygplan, tåg och bilar (glassbil, citytåg, varmluftsballong)
  • Stad och landsbygd (familjevilla, tågstation, broar)
  • Utomjordiskt (svävarskoter, månbrytare, utomjordingar)
  • Förr i tiden (slott, drakar, katapulter)
  • En värld av äventyr (piratskepp, vikingaby, robotar)
  • Bygg och behåll (lådor, ramar, klassiska brädspel)

Varje kapitel har en egen byggare som får svara på frågor om sitt legointresse. Det är allt från en 18-årig engelsman till en 52-årig kvinna från Kanada som har byggt modellerna i boken. Själv är jag barnsligt förtjust att bygga ihop legomodeller efter beskrivningarna som följer med i förpackningarna, något jag har fått göra fram tills nu när sonen är 6 år och själv vill klara av det. Som tur är behöver han hjälp ibland! I den här boken får man ju som sagt inga steg-för-steg instruktioner, men sugen på att bygga blir man absolut!

Man får ofta se modellerna ur olika vinklar för att man ska kunna tänka ut hur de är uppbyggda, ibland finns också alternativa modeller. Det finns också en del byggrutor där modellerna är isärplockade i delar för att beskriva en viss byggteknik. Bildtexterna pekar ut t.ex. viktiga bitar, byggtekniker, funktioner, ändringar och alternativ.

Ett givet julklappstips från mig om man har legotokiga barn (ungdomar eller vuxna) i sin närhet!


Stora boken med LEGOidéer
Författare: Daniel Lipkowitz
Förlag: Bonnier Carlsen
ISBN: 9789163871573
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och är beroende av böcker av alla slag! Jag tycker om att läsa tyst, läsa högt, läsa för njutning, läsa för att lära och att läsa för att ge andra en upplevelse. Att hjälpa andra att upptäcka glädjen med att läsa försöker jag göra ofta genom att läsa för min son (född 2006) för min dotter (född 2010) och i mitt yrke som lärare för mina tonårselever.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *