Helenas bästa 2011

2011 har varit ett bra bokår för mig. Här är några höjdpunkter:

Bästa deckare

Frida Nilssons Ryska kyssen och den fasansfulla brännaren är inte bara en spännande deckare utan också en fantasifull saga med härlig humor och språklig finurlighet.

Bästa mysrys

Jag letar alltid efter bra mysrysböcker och i år hittade jag Pensionat Vidablicks gåta, som är Katarina Genars andra bok. Jag håller utkik efter den tredje!

Bäst om relationer

Välkommen hem av Johanna Lindbäck känns i hjärtat och Viveka Sjögren har blivit en av mina favoritförfattare under året, mycket tack vare I den tysta minuten mellan.

Bäst för de små

Anna-Clara Tidholm vet hur man fångar de yngsta med charmiga, vardagsnära berättelser med både spänning och igenkänning. GRATTIS! och OKEJ! blev storfavoriter bums.

Vackrast illustrationer

Vita Streck och Öjvind var en av årets nominerade till Augustpriset. Jag har visserligen inte skrivit om den (ännu?), men tro mig när jag säger mig att bilderna är ögongodis!

För fler favoriter, kolla gärna in vår favoriter-etikett.

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

En kommentar till “Helenas bästa 2011”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *