Pensionat Vidablicks gåta

För ganska exakt ett år sedan debuterade Katarina Genar med den mysmystiska boken En hemlig vän. Nu kommer hennes andra bok och även om den första var fin är den här så mycket bättre!

Saga har planerat att tillbringa början av sommarlovet med sin storasyster Bea, men i stället rymmer Bea hemifrån och Saga får vara ensam hemma medan föräldrarna jobbar. Om hon ändå hade följt med bästisen Vera till Norrland! Som om det inte vore nog med Beas svek har hon dessutom ett besvärligt löfte att hålla, hon vet vart Bea åkte men har lovat att inget säga.

Trots de usla förutsättningarna får Saga ett spännande lov. Det dyker upp en katt som verkar vilja få henne att följa med. På så vis upptäcker hon Pensionat Vidablick, där hon får lära sig att saker inte alltid är som de verkar…

Pensionat Vidablicks gåta är både spännande och skickligt skriven. Berättelserna om pensionatet och om den svikande storasystern passar bra ihop med snygga paralleller. Dessutom tycker jag om att en äldre kvinna spelar en viktig roll och att pensionatets gåta har att göra med två kvinnors kärlek till varandra. Men nu har jag avslöjat tillräckligt! Läs den här boken, det kommer du inte att ångra!


Pensionat Vidablicks gåta
Författare: Katarina Genar
Förlag: Bonnier Carlsen
Antal sidor: 94
ISBN: 9789163868467
Smakprov: läs här
Köp: t.ex. från Adlibris

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Barnböcker läser jag med mina barn Ava och Sander (födda 2008 och 2012), ungdomsböcker läser jag helt och hållet för min egen skull. Jag tycker att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags arbetar jag som systemutvecklare på ett konsultbolag. Jag tycker det är roligt med webbutveckling och det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

4 reaktioner till “Pensionat Vidablicks gåta”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *