Helenas bästa 2011

2011 har varit ett bra bokår för mig. Här är några höjdpunkter:

Bästa deckare

Frida Nilssons Ryska kyssen och den fasansfulla brännaren är inte bara en spännande deckare utan också en fantasifull saga med härlig humor och språklig finurlighet.

Bästa mysrys

Jag letar alltid efter bra mysrysböcker och i år hittade jag Pensionat Vidablicks gåta, som är Katarina Genars andra bok. Jag håller utkik efter den tredje!

Bäst om relationer

Välkommen hem av Johanna Lindbäck känns i hjärtat och Viveka Sjögren har blivit en av mina favoritförfattare under året, mycket tack vare I den tysta minuten mellan.

Bäst för de små

Anna-Clara Tidholm vet hur man fångar de yngsta med charmiga, vardagsnära berättelser med både spänning och igenkänning. GRATTIS! och OKEJ! blev storfavoriter bums.

Vackrast illustrationer

Vita Streck och Öjvind var en av årets nominerade till Augustpriset. Jag har visserligen inte skrivit om den (ännu?), men tro mig när jag säger mig att bilderna är ögongodis!

För fler favoriter, kolla gärna in vår favoriter-etikett.

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Barnböcker läser jag med mina barn Ava och Sander (födda 2008 och 2012), ungdomsböcker läser jag helt och hållet för min egen skull. Jag tycker att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags arbetar jag som systemutvecklare på ett konsultbolag. Jag tycker det är roligt med webbutveckling och det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

1 reaktion till “Helenas bästa 2011”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *