Fågel är en hon!

Jag och Ava har just varit och sett den nya Vem-filmen, Vem är var?. I den finns bland annat två berättelser som inte finns som böcker ännu: en om när nallen måste operera bort blindtarmen och en om när alla kompisarna har svårt att hitta varandra när de vill leka.

I de nya berättelserna får vi veta en hel del nytt som att Fågel är tjej (se min tidigare kartläggning av könen i böckerna!), att kanin har två mammor och att nallegrisens pappa är argsint. Vem-världen växer!

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

2 reaktioner till “Fågel är en hon!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *