På väg till dig

I den här korta lättlästa boken på endast 28 sidor har författaren hunnit få in många olika känslor på kort tid. Bokens handling utspelar sig under bara några timmar en eftermiddag och kväll när huvudpersonen Lukas ska på fest. Han som egentligen inte gillar fester ser faktiskt fram emot den här, för den är hemma hos Jonna som han är kär i.

När han ska sticka iväg upptäcker han till sin stora fasa att det är punka på cykeln! Det får bara inte vara sant! Det betyder att han kommer att komma för sent till festen om han inte tar den korta vägen, den som går genom skogen. Han vill verkligen inte ta den vägen. I skogen håller ett skumt gäng till, det vet alla. Men Lukas tar ändå den vägen för hans längtan efter att få gå på fest hos Jonna är starkare än rädslan för gänget i skogen.

När har kommit en bit på vägen får han syn på dem. Plötsligt ramlar Lukas, hinner inte ens ta emot sig. Så står gänget där runt honom där han ligger på marken, som om de vaktar för att han inte ska slippa undan. Ska han få stryk nu?

På få sidor lyckas författaren bygga upp en spänning, en klart läsvärd bok. Jag blir så glad att det finns såna här böcker att sätta i händerna på ungdomar som är nybörjarläsare. Jo, det finns faktiskt ungdomar som aldrig har läst en hel bok av en eller annan anledning (dyslexi, sociala problem, koncentrationssvårigheter – you name it!). Med en sån här bok kan de få känna att de kan, de får känna att de lyckas – att de faktiskt har läst en hel bok. En dörröppnare till böckernas underbara värld förhoppningsvis!


På väg till dig
Författare: Tomas Dömstedt
Förlag: Nypon förlag
Antal sidor: 28
ISBN: 9789186447694
Köp: t.ex. på Adlibris eller Bokus

 

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *