Pojkarna till Potskilove!

Nu är boktipstävlingen avslutad. Det blir Potskilove som vinner Jessica Schiefauers Pojkarna. Grattis!

Här är hennes boktips:

Jeg anbefaler både en bog og et makkerpar, nemlig Idiot! af Oscar K og Dorte Karrebæk.

Det er en vidunderlig smuk bog om det at være anderledes i en verden, der ikke er indrettet til at stikke ud. Men det er også en tung og trist bog, der rummer et ufatteligt vemod, som kræver sit af læseren/ oplæseren. Bogen er udgivet i billedbogsformat, men henvender sig i kraft af sine tematikker til et langt ældre publikum end dem der sædvanligvis læser billedbøger.

Vi følger en evnesvag drengs opvækst, delvist beskyttet af sin mor. Vi ser hvordan han drilles og mødes med hån og fornedrelse af sine omgivelser, mens han selv befinder sig i en drømmeverden, legende med sin bedste ven, et pudevår. Da moderen på grund af sin alder, ikke længere formår at beskytte sin dreng mod verden, giver hun ham en håndfuld piller og på en anonym bænk forlader de begge verden og læseren.

Det er en svær bog at have med at gøre og den bliver aldrig en best seller, men den fortjener at blive læst og talt om. Så lad være at være bange for de stor og til tider uforklarlige spørgsmål, men vov jer ud i det, gerne i selskab med jeres børn!

Boken är även tidigare recenserad av Barnboksprats Emma Lindström.

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *