Barnens Romanpris 2011

Idag startar Sveriges Radios sändningar kring Barnens romanpris. I år diskuterar fem barn från Änggårdsskolan i Linköping de nominerade böckerna för att sedan utse en vinnare.

Årets nominerade böcker är:

 Alice varannan vecka av Bo R Holmberg (läs Barnboksprats inlägg om boken)

Den gröna cirkeln av Stefan Casta (läs Barnboksprats inlägg om boken)

Nyckelbarnen av Sara Kadefors

Som trolleri av Mårten Melin (läs Barnboksprats inlägg om boken)

VM-sommar av Magnus Ljunggren

 

Läs mer om Barnens Romanpris hos Sveriges Radio P1

 

Författare: Emma Lindström

Jag heter Emma Lindström och tycker att det är jättespännande att få ta med dig på några av de resor jag gör i barnböckernas värld. För det mesta läser jag för mina två barn, Elis, som föddes direkt efter stormen Gudruns ankomst vintern 2005 och Olof, som föddes fredagen den 13, våren 2007. Med tanke på deras maffiga ankomst är det kanske inte helt oväntat att de älskar äventyrsfyllda böcker, men vi läser även en hel del lugna och mysiga böcker. Jag arbetar som förskollärare och har läst en läs- och skrivutvecklingskurs samt en barnbokslitteraturkurs i min utbildning. Jag tycker också väldigt mycket om att skriva själv. För tillfället har det resulterat i två böcker som jag tryckt upp för eget bruk.

En kommentar till “Barnens Romanpris 2011”

  1. Kul att ni puffar för oss…

    Ylva, en av programledarna på Barnens Romanpris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *