Barnboksprat blir läskigt!

På lördag är det Alla helgons dag, en dag för att hedra alla döda. Att prata om döden med barn är inte alltid det lättaste, men ibland känns det lättare med en bok som utgångspunkt. Vill du ha tips på böcker som handlar om döden kan du klicka dig vidare här nedanför:

Döden måste inte alltid vara så läskig, vilket de recenserade böckerna visar. Däremot kan det hända att det dyker upp en och annan läskig typ här på Barnboksprat de närmaste dagarna. Håll utkik efter bilden som visas här nedanför.

Vi kommer även att uppmärksamma det nordiska litteraturevenemanget Nordisk Biblioteksvecka. Denna vecka sätts berättandet i fokus på bibliotek och skolor runt om i Norden och Baltikum. Årets tema för Nordisk Biblioteksvecka är nordisk mystik, så vi på Barnboksprat hänger på det temat. Välkomna in och kura i höstmörkret!

Nordisk biblioteksvecka

Författare: Emma Lindström

Jag heter Emma Lindström och tycker att det är jättespännande att få ta med dig på några av de resor jag gör i barnböckernas värld. För det mesta läser jag för mina två barn, Elis, som föddes direkt efter stormen Gudruns ankomst vintern 2005 och Olof, som föddes fredagen den 13, våren 2007. Med tanke på deras maffiga ankomst är det kanske inte helt oväntat att de älskar äventyrsfyllda böcker, men vi läser även en hel del lugna och mysiga böcker. Jag arbetar som förskollärare och har läst en läs- och skrivutvecklingskurs samt en barnbokslitteraturkurs i min utbildning. Jag tycker också väldigt mycket om att skriva själv. För tillfället har det resulterat i två böcker som jag tryckt upp för eget bruk.

En kommentar till “Barnboksprat blir läskigt!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *