Det händer nu

Stella är snygg, populär och har ganska bra självförtroende. Hon skulle kunna få vilken kille som helst om hon bara ville, men hon är bottenlöst förälskad i sin bästa vän Sigrid. Det måste döljas till varje pris, men det är inte så lätt när man nästan spricker av kärlek och längtan!

Det här är en bok som verkligen känns. Kärleken är så fint beskriven och boksidorna formligen dryper av Stellas vånda. Vad ska hon ta sig till? Vad kommer Sigrid att göra om hon fattar? Tänk om det blir slutet för deras vänskap – nej, det får inte hända! Stella gör sitt bästa för att bli kär i Sigrids bror Hannes i stället, men det vill sig inte alls.

Så hittar Stella Agnes via internet och börjar en mailväxling som blir till stort stöd för dem båda. Agnes är 85 år och numera änka, men hon har varit gift med en man i många år trots att hon egentligen hela tiden älskat Maj. Maj är död sedan många år, men Agnes har hittat en ny kärlek i Ester. Stella stöder Agnes i beslutet att fria till Ester, nu när samkönade äktenskap är möjliga, och Agnes hjälper Stella att våga acceptera sin läggning och närma sig Sigrid, när tecknen på att kärleken kanske är besvarad faktiskt börjar komma.

Det händer nu är rakt och ärligt berättad. Det är vackert, spännande… och bitvis rodna-på-bussen-ekivokt (ja, för jag läser oftast på bussen).

Jag tyckte verkligen om den här boken! Jag skulle kunna skriva att det är för att normbrytande kärlek behöver ta mer plats i litteraturen, men i själva verket är det för att den är så bra! Och det stämmer ju också att normbrytande kärlek behöver få mer utrymme, så det ger förstås plus i kanten i min bok. Jag tycker att inte bara ungdomar, utan även föräldrar och lärare borde läsa den här boken för att få hjälp att tänka till kring hur man bör och inte bör förhålla sig till ungdomar som ”kommer ut”.


Det händer nu
Författare: Sofia Nordin
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 248
ISBN: 9789129675245
Smakprov: läs på smakprov.se
Köp: jämför priser

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

6 reaktioner till “Det händer nu”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *