Tänk om…

Sjöberg, L - Tänk om ... - 29672046

Nu har Lena Sjöberg kommit med en ny bok! Åh, den är alldeles underbar! Jag har skrivit om hennes bok Hurman flyger drake samt tre andra böcker som hon illustrerat; Hemliga brev, Törnrosa samt Min första världssensation, förut och gillar hennes stil enormt mycket! Så när den här kom blev jag nästan lite knäsvag.

Det är en underbar bilderbok med verser om hur det skulle vara om vi var några andra varelser. Tänk om vi var en hare och en harpalt, som snattar sallad och sniffar sommardofter. Tänk om vi var dinosaurier som åker Dino-taxi och promenerar flera hundra kilometer. Tänk om vi var mygga och knott och badar i någons spott.
Det är en tankelek man kan leka tillsammans med sitt barn. Samtidigt handlar den om kärleken mellan förälder och barn, hur mycket man betyder för varandra. Inte bara att föräldern är viktig för barnet utan också att barnet har mycket att lära sina föräldrar!

Tänk om vi var skräcködlor med horn och långa svansar
Med jättevassa tänder och hud som stenhårt pansar
Vi skulle vråla och se vilda ut och stampa våra fötter
Kött ville vi INTE ha, bara grönsaker och rötter
Vi gick på promenader, flera hundra kilometer
Och jag lärde dig att känna till vad alla arter heter


Tänk om du var kulting och jag en vuxen gris

När jag läser den här boken blir jag alldeles tårögd, jag ryser och darrar lite på rösten om jag läser högt. Verserna är superbra, tokfina och roliga! Illustrationerna älskar jag, Lena Sjöberg är verkligen av mina absoluta favoriter!
Jag har bara lovord att ta till när jag pratar om den här boken, för det är en av de bästa jag läst!
En bok att älska, för att vara lite klyschig. Den är helt underbar!


Underbara illustrationer är det i den här boken!

Tänk om…
Författare och illustratör: Lena Sjöberg
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 27
ISBN: 978-91-29-67204-6
Köp: Jämför priser
Läs även smakprov här!

Författare: Malin Skals

Jag heter Malin Skals och har alltid älskat böcker. Särskilt barnböcker har alltid legat mig varmt om hjärtat! Jag har två barn (Wilma, född 2009 och Anton, född 2013). Jag är utbildad bildlärare och studerade på Konstfack och är även mycket intresserad av illustration. Drömjobbet är barnboksillustratör. En annan av mina största drömmar är att en dag få ge ut en barnbok jag skrivit och illustrerat själv. Det är jag som ritar illustrationerna till Barnboksprat (vid olika teman etc.) och jag har även gjort headern. Följ mig gärna på instagram; wilmapalmen eller se min facebooksida; facebook.com/skalsart

7 reaktioner till “Tänk om…”

  1. Den ser verkligen underbar ut! Jag måste nog skaffa den!

  2. Jag har köpt den nu! Den är verkligen enormt fin! Det går inte att se sig mätt på de underbara bilderna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *