Elsa Beskow-plaketten till Lena Sjöberg

 

Tänk om

Vad roligt det är när bra böcker får fina priser! Nu är det Lena Sjöberg som belönas för den sagolikt vackra Tänk om… som Malin Skals hyllade här på Barnboksprat tidigare, läs här vad hon tyckte.

Och så här tyckte juryn:

”Lena Sjöberg ger med sina djupa, klara färger hos bilderna i Tänk om… en inbjudan att gå in i texten. Där möter en närhet med motsatser mellan det mjuka, kärleksfulla och det hotande, farliga. Uppmaningen ”tänk om” öppnar för såväl fantasi som empati vilket ger en speciell dialog där det gäller att lyssna på varandra. Det handlar också om relationer i vardagsnära kompisskap. Den lyriskt utformade texten är dekorativt inramad och bilderna är vackra, spännande och detaljrika. Dessutom ger perspektivet den sceniska överblick som är typisk för en god bilderbok. Man tar emot, njuter och blir glad av Lena Sjöbergs konstnärlighet.”

Priset består av en glasplakett samt ett stipendium om 25 000 kronor. Se pressmeddelandet om detta för mer info.

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

2 reaktioner till “Elsa Beskow-plaketten till Lena Sjöberg”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *