Läskigt nära

Nu är den tredje och sista boken om Måns och Emma här. De två första, som Barnboksprat skrivit om tidigare, heter Så sjukt kär och Kyssas typ.

I den här boken blir det lite läskigt. Inte bara för att det unga kärleksparet börjar komma närmare varandra än de varit förut, utan för att de tittar på läskig film också. Måns är glad att de är hemma hos honom, så att han slipper gå ensam hem i mörkret sedan. Men sen ber Emma honom följa henne hem…

Måns och Emma-böckerna är fina och väldigt lättlästa böcker om den allra första kärleken. Mårten Melin skriver om känslor så att de känns och om människor så att man tycker om dem.

Det känns bra att det finns böcker om vanliga killar som kan visa känslor – både kärlek och rädsla.


Läskigt nära
Författare: Mårten Melin
Förlag: Nypon förlag (2011)
Antal sidor: 24
Lix-värde: 12
Rekommenderad åldersnivå: från 10 år
ISBN: 9789186447588
Köp: t.ex. hos Adlibris, Bokus eller Nypon.

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

En kommentar till “Läskigt nära”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *