Aldrig förlåt!

Aldrig förlåt! är en av de senaste lättlästa böckerna i Mårten Melins raskt växande produktion.

Lena gillar inte att hennes lillebror Anton har fått ta över hennes rum. Hennes egna saker ligger nerpackade i lådor. Alla i familjen är ledsna och stämningen är tryckt.

Åh, vad knepigt det är att försöka förmedla varför man ska läsa en sån här bok utan att förstöra för den som ska läsa. Förlaget har valt att spoila: Lena är ju död! Vet man det är det kanske inte så roligt att läsa boken. Men förlagets text riktar sig förstås inte till bokens målgrupp och det gör ju inte den här bloggtexten heller. Det är nog snarare meningen att föräldrar och lärare ska läsa dem och sedan sätta boken i handen på lämpliga ungdomar. Och det tycker jag att de ska. Sätt den här boken i handen på någon som tragglar med läsningen, kanske aldrig kommit igenom en bok, kanske inte ser poängen, kanske tycker att varje sida är jobbig som en tegelstensroman och som aldrig fått uppleva den hisnande känslan av en hårresande kuslig twist i berättelsen. Det kan bli hur bra som helst.


Aldrig förlåt!
Författare: Mårten Melin
Förlag: Nypon förlag (2011)
Antal sidor: 18
Lix-värde: 10
Rekommenderad åldersnivå: från 13 år
ISBN: 9789186447656
Smakprov: Hos Nypon (.pdf)
Köp: t.ex. hos Adlibris, Bokus eller Nypon. Finns även som e-bok!

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

En kommentar till “Aldrig förlåt!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *