Min första världssensation

Hedman, A - Min första världssensation - 29671872Abbe är ute på lyxkryssning med sin mamma. Det är inte det roligaste Abbe varit med om så hon sysselsätter sig med att prata in berättelsen om förra sommaren på sin mammas mobiltelefon. Den sommaren var nämligen något alldeles särskilt. Så, medan Abbes mamma umgås med fnissiga finnar och sliskiga tyskar spenderar hon själv den mesta tiden på båten med en telefon.
Hon berättar om sommaren i Istermyrträsk, ett litet samhälle i Västerbotten, som slutade med en världssensation! Abbe och hennes kompisar Antón och Nadja försökte slå olika världsrekord. Det gick dessvärre inte så jättebra. Till en början. Mums-mums lyckades de inte äta särskilt många utan att må illa, de hade inte någon mun till förfogande som var tillräckligt stor för att fyllas med tillräckligt många sugrör och försöket att stoppa så många tändstickor i näsan som möjligt slutade olyckligt med en ond sticka som fick pillas ut med pincett… Det var helt enkelt väldigt svårt det där med världsrekord.
Men hur kan det då sluta med världssensation? Ja, det ni!

Jag gillar verkligen den här boken, mysigt skriven ur Abbes perspektiv. Hon är härlig, Abbe! Abbes morfar talar dialekt så att man inte förstår, så det är tur att vi har Abbe som översätter åt oss som läser.
Om man jobbar tillräckligt hårt, aldrig ger upp och alltid ser framåt så kommer man till slut att få vara med om en världssensation. Även om man befinner sig i byn som Gud glömde.
Den här boken handlar om att kämpa för något man tror på, trots massor av motgångar och nederlag. Skam den som ger sig!
Omslaget är gjort av en av mina favoriter, Lena Sjöberg. Snyggt, som vanligt tycker jag. Jag gillar speciellt den lilla stilistiska mums-mumsen!

Min första världssensation
Författare: Annalena Hedman
Omslag och vinjetter: Lena Sjöberg
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 135
ISBN: 978-91-29-67187-2
Köp: Jämför priser

Författare: Malin Skals

Jag heter Malin Skals och har alltid älskat böcker. Särskilt barnböcker har alltid legat mig varmt om hjärtat! Jag har två barn (Wilma, född 2009 och Anton, född 2013). Jag är utbildad bildlärare och studerade på Konstfack och är även mycket intresserad av illustration. Drömjobbet är barnboksillustratör. En annan av mina största drömmar är att en dag få ge ut en barnbok jag skrivit och illustrerat själv. Det är jag som ritar illustrationerna till Barnboksprat (vid olika teman etc.) och jag har även gjort headern. Följ mig gärna på instagram; wilmapalmen eller se min facebooksida; facebook.com/skalsart

En kommentar till “Min första världssensation”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *