Hurman flyger drake

hurmanflyger-framsida

Efter att ha blivit kär i Lena Sjöbergs illustrationer till Törnrosa blev jag väldigt sugen på att läsa hennes egna böcker.
Hurman flyger drake är en av hennes egenförfattade böcker som hon även illustrerat.

Hurman och Vesslan sitter inomhus en blåsig dag och funderar på vad de ska hitta på. Hurman kommer på att de ska bygga och flyga drake, det är ju perfekt väder för det just den här dagen! De sätter igång och bygger och trixar. När det sedan är dags för provflygning visar det sig vara lite svårare än de tänkt, så de klättrar upp på en hög kulle och tar fart…och draken lyfter, med Hurman och Vesslan hängandes under! Draken tar dem med på ett spännande äventyr!

hurmanflyger-inuti
Hurman får en idé!

Lena Sjöbergs bilder är så vackra i den här boken också, jag tycker verkligen om dem! De är som små konstverk man vill hänga på väggen i barnrummet, eller varför inte i vardagsrummet? Jag gillar mycket att hon har gjort träden som stora, färggranna löv, som svajar i vinden. Berättelsen är det heller inget fel på, jag gillar den också!
Det här är en bok att gilla och inspireras av! Tänk vilka äventyr man kan hamna i om man struntar i att vädret är lite dåligt en dag.

Hurman flyger drake
Författare och illustratör: Lena Sjöberg
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 30
ISBN: 978-91-85199-72-3
Köp: Jämför priser

Författare: Malin Skals

Jag heter Malin Skals och har alltid älskat böcker. Särskilt barnböcker har alltid legat mig varmt om hjärtat! Jag har två barn (Wilma, född 2009 och Anton, född 2013). Jag är utbildad bildlärare och studerade på Konstfack och är även mycket intresserad av illustration. Drömjobbet är barnboksillustratör. En annan av mina största drömmar är att en dag få ge ut en barnbok jag skrivit och illustrerat själv. Det är jag som ritar illustrationerna till Barnboksprat (vid olika teman etc.) och jag har även gjort headern. Följ mig gärna på instagram; wilmapalmen eller se min facebooksida; facebook.com/skalsart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *