Den magiska hajtanden

Den har kallats en modern saltkråkan, den här enkla men fina skildringen av vardagen en sommar. Trots det magiska i bokens titel finner jag den mycket vardaglig. Inte på ett negativt sätt utan mer på ett avslappnat sätt.
Margot och Moa är syskon, Moa är äldst. De har sommarlov och ska spendera en tid hos moster My och hennes tjej Kärran i Trutviken, där de har det bästa bageriet. De leker även med grannpojken Jan-Torvald, som de båda är förtjusta i.
Moa och Margot ska hjälpa till i bageriet, se till att alla goda bakverk kommer fram i tid och sådär. En dag ger de sig ut, och ska leverera ett gäng wienerbröd, men hamnar istället mitt i ett litet äventyr. Det är här som den magiska hajtanden kommer in i bilden på riktigt.


Hallonplockning om sommaren!

En mysig sommarbok, passande nu under sommarlovet kanske? Jag gillar stämningen i den, att det är så pass vanligt alltihop. Fast, när jag tänker efter är det en ganska ovanlig bok trots allt. Eva Susso är ju känd för att bryta normer och det gör hon även i den här boken. Det är bra! Mer sånt! Boken är rikt illustrerad av Anna Höglund, fint!

Den magiska hajtanden
Författare: Eva Susso
Illustratör: Anna Höglund
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 95
ISBN: 978-91-29-67212-1
Köp: Jämför priser

Författare: Malin Skals

Jag heter Malin Skals och har alltid älskat böcker. Särskilt barnböcker har alltid legat mig varmt om hjärtat! Jag har två barn (Wilma, född 2009 och Anton, född 2013). Jag är utbildad bildlärare och studerade på Konstfack och är även mycket intresserad av illustration. Drömjobbet är barnboksillustratör. En annan av mina största drömmar är att en dag få ge ut en barnbok jag skrivit och illustrerat själv. Det är jag som ritar illustrationerna till Barnboksprat (vid olika teman etc.) och jag har även gjort headern. Följ mig gärna på instagram; wilmapalmen eller se min facebooksida; facebook.com/skalsart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *