Danmark i Barnboksprat

Ett tag framöver kommer Barnboksprat att prata lite extra om dansk barnlitteratur. Danmark ligger ju inte så långt ifrån oss, ändå är det inte jättelätt att hitta danska barnböcker här i Sverige. Men här kommer du i alla fall att få några tips samtidigt som vi kommer att prata lite om ifall det egentligen finns någon skillnad mellan danska och svenska barnböcker.

Håll utkik efter den lilla filuren med danmarksflaggan, så hjälper hen dig att hitta inläggen med danmarksanknytning.

Författare: Emma Lindström

Jag heter Emma Lindström och tycker att det är jättespännande att få ta med dig på några av de resor jag gör i barnböckernas värld. För det mesta läser jag för mina två barn, Elis, som föddes direkt efter stormen Gudruns ankomst vintern 2005 och Olof, som föddes fredagen den 13, våren 2007. Med tanke på deras maffiga ankomst är det kanske inte helt oväntat att de älskar äventyrsfyllda böcker, men vi läser även en hel del lugna och mysiga böcker. Jag arbetar som förskollärare och har läst en läs- och skrivutvecklingskurs samt en barnbokslitteraturkurs i min utbildning. Jag tycker också väldigt mycket om att skriva själv. För tillfället har det resulterat i två böcker som jag tryckt upp för eget bruk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *