Alla små tokiga brokiga

Alla små tokiga brokigaDet mysigaste med Pixi-böcker är att man inte behöver fundera så mycket om man ser en man gillar. För 12 spänn har man råd! Och dessutom finns det något oemotståndligt nästan varje gång jag kikar i en Pixi-låda. Ganska nyligen blev jag glatt överraskad av att hitta en söt Wirsén-bok, Liten skär vill leka (men den har Ava gömt någonstans, annars hade jag skrivit om den nu också), och nu hittade jag ännu en!

Wirsén-parets brokiga är redan kändisar. Det finns mängder av brokiga prylar att köpa och flera böcker om dem. Jag har tyvärr bara dessa två Pixi-böcker ännu, men är sugen på mer med dessa söta och uttrycksfulla figurer.

Alla små tokiga brokiga innehåller ganska lösryckta, rimmade meningar om vad de brokiga gör. Den stora behållningen är förstås att figurerna är så söta! Ava tycker det är roligt att bläddra i Pixi-böcker också, vilket syns rätt fort.

Lite smakprov ur boken:

Alla små tokiga brokiga

Alla små tokiga brokiga

Gulligt!


Alla små tokiga brokiga
Författare: Carin Wirsén
Illustratör: Stina Wirsén
Förlag: Bonnier Carlsen
Antal sidor: 24
ISBN: 978-91-638-6558-9, ingår i Pixi-serie 174 som har ISBN: 978-91-638-6467-4

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

6 reaktioner till “Alla små tokiga brokiga”

  1. Vi har varit ute och rest och jag köpte också båda de här böckerna! Hugo gillade dem inte så mycket som jag, tyvärr! Han ville visst ha mer action :) Edvin tyckte att de var goda (han älskar att äta papper och kartong, där är det jag som är lite mindre förtjust) men jag har räddat dem ifall han kanske uppskattar innehållet lite mer om ett tag!

  2. Oj, varför kan jag inte låta bli att trycka ”posta” innan jag skrivit färdigt? Pixiböcker är i alla fall perfekt att ha med på tågresa om man som ensam mamma reser med två barn och måste orka bära allt och alla!

  3. Jag älskar också denna pixibok! Fast min favorit genom tiderna är det lilla röda trollet.

    Härlig sida förresten! Precis vad jag letat efter!

  4. Fantastisk bok!

    Vår son på snart åtta månader läser denna bok om och om igen. Eftersom han även vill läsa ”själv” så har vi köpt på oss ett litet lager (3 stycken) så vi alltid har en som är hel. Pixi är ju fantastiska!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *