Samlat alla Vem-böckerna!

Vi har samlat alla de oemotståndliga Vem-böckerna av Stina Wirsén, även om jag hittills bara hunnit recensera tre stycken (se etiketten vem…) ännu. Tio stycken finns det, hittills alltså.

Vem-böckerna

Ett tag trodde jag att jag visste vad en typisk Vem-bok är, men nu har jag insett att de är väldigt olika. Det är stor skillnad i svårighetsnivå mellan Vems byxor? och Vem sover inte?. Det enda som egentligen går att säga om allihop är att de är underbara och handlar om samma karaktärer (fast inte alltid alla i samma bok). Nästan alla beskriver stora känslor (fast inte Vems byxor?).

Min favorit är nog Vem är söt?, som jag läst så många gånger att jag kan den utantill. Men jag gissar att jag kommer att byta favorit många gånger när sådant som tas upp i bokserien blir aktuellt för Ava.

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Barnböcker läser jag med mina barn Ava och Sander (födda 2008 och 2012), ungdomsböcker läser jag helt och hållet för min egen skull. Jag tycker att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags arbetar jag som systemutvecklare på ett konsultbolag. Jag tycker det är roligt med webbutveckling och det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

1 reaktion till “Samlat alla Vem-böckerna!”

  1. Åååh jag vill ha! Ehm…Wilma vill ha! :)
    Vi har Vem blöder och Vem sover inte. Blir till att samla då :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *