Vem är söt?

Vem är söt?Jag har tidigare skrivit om Vem är borta? och nu har turen kommit till den lika underbara Vem är söt? Denna gång blir en stackars katt mobbad av sina ”kompisar” för att han är ful och gul, men så kommer fågel och säger att gult minsann är fint och att det är kompisarna som är fula. Till slut är alla ledsna, men lyckligtvis så kommer kanin och räddar situationen.

Jag bara ääälskar fågel som klampar in på sina långa, smala ben och stolt förkunnar att han/hon är söt och bra och gul! Vilket härligt självförtroende!

Det här är en riktigt trevlig bok att läsa för små barn och jag kan tänka mig att den kan ge upphov till diskussioner med lite större barn. Är man verkligen en kompis om man säger elaka saker? Är det mer okej att vara elak mot någon om den har varit elak först?

Vem är söt?
Ett uppslag i Vem är söt?

Angående stilen är den ju samma som i Vem är borta?, så jag hänvisar tillbaka dit för mer om vad jag tycker om den (gillar, gillar, gillar!).

Man kan provläsa slumpmässiga sidor ur boken här.


Vem är söt?
Författare & illustratör: Stina Wirsén
Förlag: Bonnier Carlsen
Antal sidor: 32
ISBN: 9789163856433
Köp: sök priser på prisjakt.nu


Här kan du hitta vad andra bloggare skriver om Vem är söt? av Stina Wirsén

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

3 reaktioner till “Vem är söt?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *