Bibbi passar Lasse

I den fjärde boken om Bibbi reser mormor bort och Bibbi och mamma får uppdraget att passa hunden Lasse. Bibbi kan faktiskt hålla kopplet själv, men det tycker inte mamma. Bibbi testar ändå men då börjar Lasse dra iväg efter en ekorre…

Böckerna om Bibbi är action för de yngsta, fartfyllda vardagsberättelser. Persongalleriet är litet precis som vanligt i kartongböcker och vi känner igen mamma, mormor och Lasse från de tidigare böckerna. De vuxnas ansikten syns dock inte, så fokus ligger på Bibbi och hunden. Bibbi gillar äventyr och att testa nya saker. Hon är självsäker men ibland går det helt enkelt inte som hon tänkt sig, så är livet.

Illustrationerna är vardagsnära och tar bara med det viktigaste. Det gör att boken passar bra för barn från cirka 1 år och mitt barn gillar de här berättelserna.Läs mer om Bibbi i ”Bibbi äter smörgås”, ”Bibbi på promenad” och ”Bibbi sparkar boll”.


Bibbi passar Lasse
Författare: Ingrid Olsson
Illustratör: Charlotte Ramel
Förlag: Lilla Piratförlaget (2022)
ISBN: 978-91-7813-330-7

Författare: Sofie Utahs

Bokälskande smålänning som drömmer om att skriva böcker för barn och unga. Har gillat att läsa så länge jag kan minnas. Idag blir det helst ungdomslitteratur, men har på senare år blivit intresserad av böcker för yngre åldrar. Vill medverka till en bättre bevakning av barn- och ungdomslitteratur, det finns ju så mycket bra att läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *