Barnboksprats Söndagstrea: Titta eller läs – Småbarnsböcker

SöndagstreanVarje söndag tipsar vi om 3 barn- och ungdomsböcker på ett speciellt tema. Sedan vill vi gärna ha era tips! Skriv på din blogg, Instagram eller i en kommentar. Tagga gärna @barnboksprat och #barnbokspratssöndagstrea så att vi hittar dina tips.

Mitt hav är passande nog en ”Naturbok”, med ekologiska tryckfärger tryckt på returpapper. Bilderna har dova och mättade färger samtidigt som de är fantasieggande. Boken innehåller inte så många ord, men berättelsen i ord och bild är både verklighetsskildrande och charmerande personlig.

Kanin-låda. Lena Anderssons mjukt skira och starkt uttrycksfulla bilder tillsammans med kort beskrivande text. Boken berättar om hur svårt det kan vara att förklara vad som fattas eller vad man vill, när det är dags att sova. Och alla känslor det kan ge. En stor och en liten Kanin gör sitt bästa för att hjälpa till …

Zozo och Nallen är en historia med utblick från en kundvagn. Språket är rytmiskt och bilderna har livligt uttryck, utan tillrättalagd symmetri. Boken berättar om resan i kundvagnen som Zozo och Nallen upplever tillsammans.

 


Mitt hav
Författare & illustratör: Katrin Wiehle
Förlag: Bokförlaget Opal
ISBN: 9789172999046
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris


Kanin-låda
Författare och illustratör: Lena Anderson
Förlag: Rabèn & Sjögren
ISBN: 9789129695557
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris


Zozo & nallen
Författare: Elina Garp
Förlag: Olika Förlag
ISBN: 9789188613387
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Gunilla Larsdotter

Böcker älskade jag redan som liten och bara doften av en ny bok var en njutning som lovade äventyr. Biblioteket doftade bok på ett annat sätt, men likväl härligt. Jag vill bidra till att många barn får chansen till sina egna bokupplevelser. Jag är mamma till fyra, mormor till två och farmor till två (både flickor och pojkar) och tycker att det uppstår något mycket speciellt när man läser eller lyssnar på berättelser tillsammans. Var och en har sin upplevelse men det blir minnen som man har gemensamt, kanske hela livet. Själva berättandet intresserar mig; sådant som vilket språk som används eller vilka bilder, men också helheten med formgivningen samt hur och varför en bok kommit till

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *