Så funkar det! : en faktabok från Ordalaget

 
I boken ”Så funkar det” lär sig läsaren om varje del av den sak som beskrivs på ett detaljerat sätt både i skrift och i bild. Vill man lära sig mera om en del av till exempel lyftkranen, trumpeten eller vattenrutschkanan som verkar intressant så lyfter man på en av de nittio flikar som boken har försetts med där det står om möjligt ännu fler detaljer om den spännande manicken. I boken finns också förklarat vilka principer som många uppfinningar bygger på som till exempel hävstångsprincipen.
Detta är onekligen en bok för det vetgiriga barnet! Det är också ett verktyg för den vuxne som ofta står svarslös vid frågor som överraskar en när man minst anar det. Det blir en liten uppslagsbok för alla familjemedlemmar och de många detaljerna förlänger livslängden på användningen av den.
Jag uppskattar att illustratören har valt att göra de olika objekten mer tilltalande för barnets öga med fina färgval utan att för den skull tumma på tekniska detaljer, det gör det också enklare för en mindre tekniskt intresserad förälder att behålla nyfikenheten under läsningens gång!

Så funkar det! : en faktabok från Ordalaget
Författare: Conrad Mason
Illustratör: Colin King
Förlag: Ordalaget (2014)
ISBN: 9789174691092
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Anna B

Jag heter Anna och jag har alltid älskat att läsa. Idag läser jag inte bara för min egen skull utan också för min dotter (född 2011). Tillsammans har vi betat av en hel del barnböcker de senaste åren. När tid ges läser jag helst skönlitteratur för min egen del men ibland även facklitteratur. Jag har arbetat länge med friskvård och hälsa men arbetar nu med HR. På fritiden tycker jag om att träna, läsa, se på film och skriva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *