Chokladmåne

chokladmane-arrigan_mary-21862526-415839537-frntChris farmor har börjat glömma saker och försvinner alltmer in i en egen värld. Chris är livrädd för att förlora den enda person som står honom nära. Han har en distans till sina föräldrar, de jobbar alldeles för mycket, och de i sin tur anklagar honom för dåliga betyg och ouppfostrad attityd. När föräldrarna vill sätta hans farmor på ett hem för dementa så rasar hela hans tillvaro och Chris griper ett halmstrå när farmor börjar prata om chokladmånen. Kan Chris hjälpa sin farmor hitta den och därmed få ordning på sina känslor och sitt liv också?

Jag blev lätt fast i handlingen även om intrigen är enkel. Berättelsen griper tag och gråten finns som en klump i halsen på mig under läsningen men bryter aldrig ut fullständigt. Jag hade velat snörvla och hulka av gråt men relationerna reds snabbt ut och karaktärerna virvlar inte in sig i komplicerade gestaltningar. Jag hade velat ha så mycket mera men som läsvänlig bok duger den rätt så bra.

En fin berättelse om en ung pojke och hans farmor. Om minnen. Om att hålla kvar och slutligen att våga släppa för att gå vidare. Bra läsning för barn mellan 12-15 år som söker lättlästa böcker.


Chokladmåne
Författare: Mary Arrigan
Översättare: Helena Olsson
Bokförlag: Argasso
Antal sidor: 86
Utgivning: Juni 2013
ISBN: 978-91-86579-76-0 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

 

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *