Vroom, vroom! Vad är det?

VroomNär jag fick den här boken i  min hand trodde jag nog att min 3-åriga dotter var lite för stor för den. Den tilltalade inte mig speciellt mycket, men oj vad dottern älskar den! Jag får erkänna att jag hade totalt fel och smälla mig själv och mina förutfattade meningar lite grann på fingrarna.

Boken är uppbyggd så att det först kommer ett uppslag med ett ”fordonsljud” och frågan ”Vad är det”?. Man får också se en liten del av det fordon som komma skall. Ibland är det lätt att gissa vad det är, ibland lite knepigare. Uppslaget efter består av en stadsvy (Europeiska huvudstäder, så när som på sista fordonet som befinner sig i rymden) och man får se hela fordonet och veta att det är t.ex. ”En bil i Paris”.

Stadsvyerna ser ut att i grunden vara realistiska foton som sedan modifierats för att passa in i bokens design. Själva fordonet och människorna/figurerna som åker är fint tecknade. På en del ställen dyker lite oväntade och roliga saker upp; exempelvis en elefant som åker tåg och älgar i en luftballong.

Jag gillade som sagt inte boken sådär överdrivet mycket, men dottern tycker att den är jätteskoj. Hon kan den i princip utantill nu och liksom läser den för sig själv och det är rätt roligt att tjuvlyssna på henne när hon gör det. Det är bra att ha egna små hemma som kan tycka till om böcker tycker jag, för det är ju faktiskt för dem vi läser!


Vroom, vroom! Vad är det?
Författare: Linda Fridh
Illustratör: Pernilla Lonhage
Förlag: B Wahlströms
Antal sidor: 44
ISBN: 9789132161544
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.