Minnas hemlighet

minnas hemlighetMinnas hemlighet  är en välskriven fantasybok av Monic Arvidson W.

Boken handlar om Minna, 13 år, som är född med en guldskimrande lock i sitt mörka hår. Hon har en stram relation till sin mamma och i skolan kallas hon för tokungen efter en underlig händelse då hon miste två fingrar. Hon har upplevt märkliga saker i sitt liv, saker hon har förträngt eller glömt bort men snart ska hennes sanna jag och livsuppgift uppenbara sig.

Det tar en liten stund innan jag kommer underfund med författarens sätt att skriva på och val av tempus stör mig något. Jag är ingen storläsare av fantasy även om jag ibland, som i vilken genre som helst, finner mina favoriter. Denna var dock lite för svårläst för mig. Det är en invecklad historia även om temat är intressant och fascinerande. Författaren väver ihop en handling som rör sig mellan olika tidsepoker och världar där vi alla är förbundna med varandra. Gör gott så skapas mer gott, gör ont så skapas det mer onda saker.  Men jag hänger inte alltid med i handlingen och alla förklaringar kring det som sker. Det blir lite för mycket fantasy för mig.

Trots det kan jag inte sluta läsa för jag vill verkligen veta hur det ska gå för Minna. I slutet dras trådarna ihop och då blir det riktigt spännande efter vissa sega episoder. Inte att det blir tråkigt utan för att handlingen följer en viss uppbyggnad av flickans träning in i magins värld och olika äventyr hon råkar ut för. Och att författaren lämnar ett öppet slut gör att man blir nyfiken på en fortsättning.


Minnas hemlighet
Författare: Monic Arvidsson W
Förlag: Idus
Antal sidor: 303
Utgiven: 201211
ISBN: 9789187001307 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

 

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *