Ny barnbokspratare: Evelina Breslin

 

evelina_breslin bild

Hej!

Jag heter Evelina Breslin och är ny bloggare här på Barnboksprat. Om mig kan sägas att jag återupptäckte barnböckernas magiska värld en måndagskväll för några år sedan. Det var på en kurs i barn-och ungdomslitteratur på Lunds Universitet som jag förstod hur mycket barn- och ungdomsböcker fortfarande hade att ge mig. Måndagar blev under flera terminer veckans bästa dag! Sedan dess har jagbegåvats med en bokälskande dotter (född i januari 2012) och jag dammsuger nu boklådorna på Malmö Stadsbibliotek i jakten på bra och roliga småbarnsböcker.

Förutom barnlitteratur har jag också läst allmän litteraturvetenskap. Jag tycker om att läsa allt möjligt. Smalt som brett, ungdomsromaner, bilderböcker, nobelpristagare, drama m.m

När jag inte läser böcker för min dotter eller för egen del, läser jag kurslitteratur. Jag pluggar till bibliotekarie på Borås Högskolas distansutbildning och jag studerar också på Lunds Universitets Författarskola, LUFS.

Det ska bli mycket roligt att skriva bokrecensioner här på bloggen!

Författare: Evelina Breslin

Jag heter Evelina Breslin och om mig kan sägas att jag återupptäckte barnböckernas magiska värld en måndagskväll för några år sedan. Det var på en kurs i barn-och ungdomslitteratur på Lunds Universitet som jag förstod hur mycket barn- och ungdomsböcker fortfarande hade att ge mig. Måndagar blev under flera terminer veckans bästa dag! Sedan dess har jag begåvats med en bokälskande dotter (född i januari 2012) och dammsuger nu boklådorna på Malmö Stadsbibliotek i jakten på bra och roliga pekböcker och småbarnsböcker. När jag inte läser böcker för min dotter eller för egen del, läser jag kurslitteratur. Jag pluggar till bibliotekarie på Borås Högskolas distansutbildning och jag studerar också på Lunds Universitets Författarskola.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *