Lilla barnkammarboken – Sånger för hela kroppen

Lilla barnkammarbokenDet har kommit en ny Barnkammarbok med sånger för hela kroppen. Med finns klassiska sånger som Imse Vimse Spindel,  Klappa händerna och En kulen natt, men även sånger från min barndom som jag glömt av som Tio små indianer och Jag har en gammal faster (som heter Ingeborg).

Samlingen är illustrerad av många olika kända illustratörer som t ex Sarah Sheppard, Kristina Digman, Maria Nilsson Thore och Lisen Adbåge.

Alla sånger innehåller noter som gör det enkelt att följa på t ex gitarr eller piano, men det går ju lika bra att bara sjunga. Med finns också anvisningar om hur rörelserna ska utföras. Det är en riktigt rolig samling sånger och det får igång hela familjen.

Jag beställde boken främst med tanke på min ettåring eftersom rörelsesånger brukar vara poppis i den åldern, men jag fick även full fart på femåringen. Det är kul att vi kan ha rytmik hemma med hjälp av denna bok. Det är även trevligt att få sångerna som dottern sjunger på förskolan och som jag inte kan, på pränt så att även jag kan sjunga med i fortsättningen.

Med följer även en DVD att titta på. Den känns inte alls så töntig som sådana filmatiseringar lätt kan bli och barnen satte genast igång med att skaka sina lurviga framför TVn. Av bokens 26 sånger finns 12 med på skivan. Jag saknar dock några av de visor som jag inte kunde sedan innan på skivan. Det är inte helt lätt att ta ut melodin själv via noterna (och de flesta kan kanske inte noter). Här finns ett smakprov på youtube.

Lilla Barnkammarboken

barnvisor

Sånger för hela kroppen är en riktigt bra sångbok som vi kommer att ta fram många gånger.

 


Lilla Barnkammarboken – Sånger för hela kroppen
Förlag: Bonnier Carlsen
Antal sidor: 31
ISBN: 9789163874093
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sara H

Jag heter Sara och är en riktig biblioteksknarkare. Jag var redan som liten en bokslukare som startade med Max-pekböcker i bibliotekshyllorna för att senare gå vidare till science fiction-, psykologi- och föräldraskapshyllorna. Jag har två döttrar födda 2007 och 2011. Båda barnen delar mitt stora intresse för böcker. Yngsta dottern Stella har varit en bokälskare sedan tidig ålder, hon tycker särskilt om Stina Wirséns Vem-böckerna och böcker om fåglar. Själv har jag ett stort intresse för dinosaurier som jag har lyckats smitta ner min äldsta dotter Molly med genom ett stort antal dinosaurieböcker för barn (dock känns det som att nästan alla dinoböcker är för barn...). Jag är utbildad medie- och kommunikationsvetare och har även studerat kulturvetenskap och sociologi. Som feminist är jag noggrann med vilken bild av kön som böckerna förmedlar. Jag försöker aktivt välja böcker som jag anser stärker mina döttrars könsidentitet. Ett annat tema jag är intresserad av är HBTQ och heteronormativiteten - ett ämne som tyvärr inte så ofta finns med i barnböckerna. Till vardags jobbar jag som webredaktör/webdesigner på en webbyrå i Göteborg och jag har ett stort intresse för föräldraskap, psykologi, samhällsfrågor och jämställdhet.

2 reaktioner till “Lilla barnkammarboken – Sånger för hela kroppen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *