Dagens bokhylla: Saras bokhylla

Vi har en serie här på Barnboksprat där vi visar upp våra egna barnbokhyllor.

Hemma hos mig har vi inte en barnbokhylla utan vi har barnböcker lite varstans i hemmet. Det fnns åtminstone två stora bokmalar i hushållet (jag och ettåringen), men alla fyra läser/tittar/lyssnar varje dag och vi är flitiga besökare på biblioteket.

Nära till hands i vardagsrummet har vi stora barnbokshyllan (med några undantag i form av vuxenböcker). Böckerna där var länge packade stenhårt för att ettåringen inte skulle slänga ner alla på golvet, men femåringen lyckades ändå dra ut böckerna med sina starka nypor, så det fungerade sådär. 
Sarasbokhylla

Ettåringen har istället en back med böcker vid sin leksakslåda. Det har gått åt många pekböcker i kartong till henne eftersom hon trots att hon älskar att titta i böcker även har en fantastisk förmåga att slita böckerna i bitar. Det blir nog inte många pekböcker kvar för kommande kusiner att ärva…

boklåda

Ett antal sönderslitna böcker.

Trasiga böcker

I barnens rum har vi ytterligare tre hyllor där böckerna samsas med leksaker. Ett tag försökte vi ha alla böckerna i samma Billybokhylla, men det blev så tungt att hyllplanen gav vika (bokhyllan är väl inte helt ny).

bokhylla

Det syns att vi gillar Stina Wirséns Vem-böckerna va? Nedan syns dessutom inte alla vi har. 

bokhylla2

Ytterligare en bokhög finns så klart på nattduksbordet. Vi läser kapitelböcker för vår femåring varje kväll, just nu läser jag Här vill inte hundar bo som vi recenserade här på Barnboksprat för ett tag sedan medan pappan läser Folk och rövare i Kamomilla stad.

Författare: Sara H

Jag heter Sara och är en riktig biblioteksknarkare. Jag var redan som liten en bokslukare som startade med Max-pekböcker i bibliotekshyllorna för att senare gå vidare till science fiction-, psykologi- och föräldraskapshyllorna. Jag har två döttrar födda 2007 och 2011. Båda barnen delar mitt stora intresse för böcker. Yngsta dottern Stella har varit en bokälskare sedan tidig ålder, hon tycker särskilt om Stina Wirséns Vem-böckerna och böcker om fåglar. Själv har jag ett stort intresse för dinosaurier som jag har lyckats smitta ner min äldsta dotter Molly med genom ett stort antal dinosaurieböcker för barn (dock känns det som att nästan alla dinoböcker är för barn...). Jag är utbildad medie- och kommunikationsvetare och har även studerat kulturvetenskap och sociologi. Som feminist är jag noggrann med vilken bild av kön som böckerna förmedlar. Jag försöker aktivt välja böcker som jag anser stärker mina döttrars könsidentitet. Ett annat tema jag är intresserad av är HBTQ och heteronormativiteten - ett ämne som tyvärr inte så ofta finns med i barnböckerna. Till vardags jobbar jag som webredaktör/webdesigner på en webbyrå i Göteborg och jag har ett stort intresse för föräldraskap, psykologi, samhällsfrågor och jämställdhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *