Dagens bokhylla: Helenas hyllor

Så var det min tur att visa upp hemmets bokhyllor. För några år sedan hade vi en sisådär fem höga Billy-hyllor fullproppade med böcker, men i samband med flytt rensade vi och bytte approach till böcker. Vi samlar inte böcker längre, utan läser gärna lånade eller digitala böcker, eller låter böcker vi skaffat vandra vidare. Men visst blir det en del böcker hemma ändå. Mycket barnböcker, men också annat.

Jag skulle gärna ha lite bättre ordning, men böckerna har hamnat ganska slumpartat på olika hyllor. Dessutom står de sällan särskilt snyggt. Jag brukar ibland dra ut alla till kanten så det ser lite snyggare ut, men det är alltid någon som går och trycker in dem fult igen…

Vi börjar med barnens bokhylla:

Avas bokhylla

Det är alltså en Expedit från Ikea, där böcker och leksaker samsas. Här är lite närmare bilder på böckerna, klicka för att zooma så kanske du rentav kan läsa några titlar:

Avas bokhylla

I vardagsrummet finns dessa:

Vardagsrumsbokhylla 1

Ännu en Expedit, av lite mindre modell. Här finns en hylla med mestadels barn- och ungdomsböcker jag skrivit om på Barnboksprat (jag sparar långt ifrån alla).

Vardagsrumsbokhylla 2

Låga Billy. På en hylla finns ganska många av mina gamla ungdomsböcker som jag sparat och tänkt läsa om ”någon gång”. Men de står utspridda lite varstans också. Annars rymmer denna bokhylla även filmer och en massa gammal kurslitteratur, med mera.

Min att-göra-bokhylla:

Min att-göra-bokhylla

Det här är en vägg-Billy i kontoret, där jag ställer böcker jag ska läsa eller skriva om.

Sängbokhyllor och kokbokhylla:

Sängbokhyllor och kokbokhylla

Jag och min man har varsin bokhylla i sänggaveln. Min till vänster (notera boken i sängen också, det är ju för långt att sträcka sig till kanten när jag ligger och ammar) och hans till höger. Och allra längst till höger är vår kokbokhylla, eller åtminstone en hylla med stor andel kokböcker som står vid köket.

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

2 reaktioner till “Dagens bokhylla: Helenas hyllor”

  1. Hej!
    Måste säga att jag gillar idén att visa sina bokhyllor! Jobbar själv som biblioteksfunktionär och undrar: Kan jag låna ( och omarbeta) idén i mitt jobb?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *