Sagan om den underbara familjen Kanin och Djupsjöns hemlighet

djupsjöns hemlighetLillebror Kanin vill helst undvika att bada i den läskiga Djupsjön. Han har följt med sina två äldre syskon till stranden för att han tycker så mycket om att vara med dem. I alla fall när de är snälla och inte retas. Storasyster och Storebror är fisk-skådare. De samlar in exotiska fiskar och ritar av dem i sin bok. Efteråt släpper de ut dem igen. Men när syskonen dyker efter fler fiskar så försvinner de i havsdjupet. Det enda lillebror hör är att de vrålar efter hjälp och något om ett sjöodjur. Nu blir lillebror tvungen att rädda dem, trots att han egentligen inte vågar.

Jag är stort fan av Jonna Björnstjernas böcker om den underbara familjen Kanin. Malin Skals har tidigare på Barnboksprat recenserat både Sagan om den underbara familjen Kanin och monstret i skogen och Godistrollet. Till min favorit hör Sagan om den underbara familjen Kanin och fru Skräck men jag tror minsann denna bok tog hem favorit-titeln.

IMG_4515

Jonna Björnstjernas bilder är rikligt illustrerade med en unik, egen stil som jag finner mycket stimulerande. Tonen i boken (och även i de andra böckerna) är kittlande otäcka men samtidigt mysiga och underhållande. Mysrysare är nog rätt ord. Jag älskar allt från val av typsnitt, bildernas placering, språket och den påhittiga storyn. En sådan där riktig saga som innehåller en bra uppbyggnad av spänning och naturligtvis med ett gott slut. För slutet är så bra. En bok som glädjer en barnboksälskare och lämnar en med ett saligt leende och lycka i bröstet.


Sagan om den underbara familjen Kanin och Djupsjöns hemlighet
Författare: Jonna Björnstjerna
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivning: 201304
Antal sidor 32
ISBN: 9789163874154 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

En kommentar till “Sagan om den underbara familjen Kanin och Djupsjöns hemlighet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *